NICO DE BRUIJN | IDP2
20 dubbelportretten Nierdonatie bij leven

20 dubbelportretten Nierdonatie bij leven


Deze twintig dubbelportretten met ervaringsverhalen en bijzondere fotografie van nierpatiŽnten en hun levende donor geven nierdonatie een gezicht.Een uniek boek over de gevoelens, motivaties en ervaringen van nierpatiŽnten en hun levende donoren. Zij vertellen openhartig en persoonlijk over de onderlinge relatie, hun motivatie, de beslissing om bij leven te doneren en hun gevoelens voor en na de transplantatie.

Deze ervaringen leveren waardevolle informatie voor al die mensen die als nierpatiŽnt of als donor voor dezelfde keuze staan of deze al in het verleden hebben gemaakt. Mensen die niet direct betrokken zijn bij een nierdonatie krijgen inzicht in wat donatie in de praktijk op het menselijke vlak betekent.


Overige informatie

Jacintha Jenniskens, maatschappelijk werker en ondermeer begeleider bij de niertransplantaties in het AMC Amsterdam, interviewde twintig ontvangers van een donornier en hun donoren. Diederik Schiebergen maakte de portretten en de dubbelportretten. Het boek is geredigeerd en uitgegeven door Nico de Bruijn | IDP2.

Het boek kwam tot stand in samenwerking met het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam en dankzij de financiŽle steun van de Nierstichting. Dit portretboek wordt exclusief voor de Nierstichting uitgegeven.

Naast dit grote portretboek is er als voorlichting voor de nierpatiŽnten en hun mogelijke domoren een kleine variant van het grote boek uitgegeven. Met dezelfde tekst en dezelfde foto's, maar kleiner, is het een prachtig klein handzaam voorlichtingsboekje geworden. Van dit voorlichtingsboekje zijn er in 2014 nog twee varianten verschenen met elk een extra dubbelinterview; ťťn boekje met een tweetalige Arabisch - Nederlandse insert en ťťn boekje met een Turks - Nederlandse insert. Het voorlichtingsboekje wordt onder meer via de dialysecentra en transplantatiecentra door de Nierstichting gratis verspreid aan nierpatiŽnten en mogelijke donoren.

Grote portretboek. ISBN 978-94-91503-01-6
Harde kaft. 22x28 centimeter. 128 pagina's.
GeÔllustreerd met bijzondere fotografie.
24,95 euro inclusief verzendkosten.

Bestelwijze

Bestellen van het grote portretboek: www.nierstichting.nl
Bestelformulier van de voorlichtingsboekjes Nierdonatie bij leven: kijk bij voorlichtingsmaterialen

WWW.NICODEBRUIJN.NL
IDP2@NICODEBRUIJN.NL
LinkedIn