Anne Frank en familie - officiŽle website Anne Frank Huis


Anne Frank en familie

Catalogus met foto's van Otto Frank

Margot onder de hoogtezon.

Margot onder de hoogtezon.

In de catalogus zijn foto's uit de albums van de familie Frank te zien. De limited edition versie van de catalogus heeft de bronzen medaille voor 'mooiste boek ter wereld 2004' ontvangen.

Verreweg de meeste foto's zijn gemaakt door Otto Frank. Hij was een enthousiast en getalenteerd amateur fotograaf die zijn foto's aan ťťn thema wijdde: het leven van zijn dochters Anne en Margot.

Niets aan de foto's verraadt met wat voor gruwelijkheden Anne Frank en haar familieleden te maken zouden krijgen. Net zoals Anne Franks dagboek aan kracht wint doordat we weten wat er later met haar is gebeurd, krijgen ook de foto's die haar leven in beeld brengen een extra dimensie.

Een ingetogen boek dat zich langzaam aan de lezers/kijkers openbaart. Het zwart en bruin in typografie en foto’s vullen elkaar voortreffelijk aan. De omslag zonder tekst wekt onmiddellijk de nieuwsgierigheid. Zowel het ontwerp als de productie zijn op het hoogste niveau uitgevoerd; van het inbinden met bruin bindgaren, tot het aanbrengen van partiŽle druklak.
Juryrapport 2004 'Mooiste boek ter wereld'

Anne Frank en familie’ is een drietalige hardback in het Nederlands, Engels en Duits.

Anne Frank Stichting 2004, ISBN 978-90-8667-005-5, 96 bladzijdes, 72 foto's, 14x14cm.